2018. 11. 11. - 19:30
Míg vannak akik úgy gondolják, hogy a 2018. október 15-i, hajléktalanokról szóló kormányrendelet a valódi segítségnyújtásról és a gondoskodásról szól, mások úgy vélik, hogy a rendelet nem nyújt valódi megoldást a hajléktalanság problémájára. Merre van az arany középút?
Életvitelszerű közterületen való tartózkodás: elfedés helyett megelőzés
Accept the challenge!

2018. 07. 07. - 09:25
A Jobbik Magyarországért Mozgalom éles stratégiaváltáson ment keresztül az elmúlt években. Erősítette vagy gyengítette ez a fordulat a pártot?
Kaméleon arcú Jobbik
Jó ötlet, rossz hely, rossz idő

2018. 05. 17. - 21:10
Az európai demográfiai problémák orvoslására a magyar kormány a családalapítás ösztönzésében látja a megoldást a bevándorlás támogatásával szemben. A Fidesz számos intézkedést felvonultató családpolitikájának hatékonyságáról azonban megoszlanak a vélemények. Míg egyesek szerint nem nyújt valós megoldást a kihívásokra, mások egy kiegyensúlyozott társadalom alapköveként tekintenek rá.
Család és migráció a Fidesz politikájában
Családok: befektetés a jövőbe

2018. 05. 15. - 15:25
A jogállamiság témája a magyar közélet egyik legmegosztóbb kérdésévé nőtte ki magát. Míg egyesek megkérdőjelezik Magyarország demokratikus működését, mások szerint a magyar demokrácia sértetlen és az ország jogállamként működik.
Egy jogállam haláltusája
Accept the challenge!

2018. 04. 05. - 00:00
Az első, 2010 eleji úgynevezett nemzeti konzultáció megrendezése óta - mely dátum az első Fidesz kormány kezdetét is jelzi- az állampolgároknak lehetőségükben áll egy sor, a kormánypárt által feltett kérdésre válaszolni. A közvélemény meghallgatása által a kormány a saját döntéshozatalának megkönnyítésére törekedett, olyan változatos témákkal kapcsolatban, mint a nyugdíjak, adózás vagy a 2011-es új Alkotmány, de kitért olyan érzékeny tárgyakra is, mint például a bevándorlás vagy a terrorizmus. A legutóbbi, 2017 október eleji konzultációban Soros Györggyel és az ő migrációval kapcsolatos elgondolásairól tettek fel kérdéseket. Az alábbi cikkekben felvázoljuk a magyar nemzeti konzultációk előnyeit és hátrányait.
Nemzeti konzultáció - a közvetlen demokrácia új eszköze
Van-e valós közvélemény a nemzeti konzultációk mögött?

2018. 03. 09. - 10:55
A Momentum a budapesti olimpiai pályázat elleni aláírásgyűjtésével robbant be a köztudatba 2017-ben. A mozgalom azóta párttá alakult, így a 2018 áprilisi parlamenti választásokon nyeregbe száll a parlamenti helyekért. Hogyan értékelhető a Momentum politikája? Mi lesz a sorsa az új pártformációnak?
Mozgalomból új generáció: a Momentum jelene és jövője
Csak egy Momentum, semmi több