2018. 09. 26. - 16:00
A brit kormány 2017. március 29-én kezdeményezte az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való kilépését, amelynek céldátuma 2019. március 29. A feleknek eddig az időpontig a kilépési megállapodásról és az ehhez kapcsolódó átmeneti időszakról kell megállapodniuk. Csak ezt követően térhetnek rá egy későbbi, a jövőbeli kapcsolatrendszer alapjául szolgáló kétoldalú egyezmény megkötésére irányuló tárgyalássorozatra.
A megállapodás nélküli kilépés hamarosan bekövetkezhet
Accept the challenge!

2018. 09. 25. - 14:00
A 2017-es év az Erasmus program harmincadik évfordulója alkalmából szervezett nemzeti ünnepségek jegyében telt. A legtöbb európai vezető elismerően szólt a program sikereiről, csak kevesen engedték meg maguknak, hogy tartozkodóbban nyilatkozzanak. A dícsérő szavak áradata és a bátortalan kritikák mellett, ez a program már-már sérthetetlennek tűnik.
Elegendhetetlen az Erasmus program reformja
Egy sokszínű program, bizonyítható sikerekkel

2018. 09. 12. - 12:00
A Weinstein-ügy óta, amely 2017 októberében robbant ki, szolidaritási hullám árasztotta el a közösségi médiát, például a Facebookot és Twittert, a szexuális zaklatást illetően. A probléma ilyesfajta figyelembe helyezése elkerülhetetlenül következményekkel jár, viszont az vitatható, hogy ez a jelenség jótékonyan vagy ártalmasan befolyásolja társadalmunkat.
A szexuális zaklatás elbagatellizálásának veszélye
Ha szexuális zaklatásról van szó, semmilyen eszköz nem banális

2018. 07. 17. - 22:15
A hidegháború kifejezés egyre többször merül fel az orosz nemzetközi politikai tevékenységek kapcsán. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ismét egy polarizált konfliktus előtt állunk, míg mások szerint túlzás lenne ezt állítani.
Akik medvét kiáltottak - Nincs új hidegháború!
Accept the challenge!

2018. 07. 01. - 10:30
Az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése az Unió egyik legégetőbb problémájává nőtte ki magát, hisz ez az idáig példa nélküli jelenség több kérdést is felvet: milyen hatással lesz a Brexit az EU további külpolitikájára? Mennyire változnak meg az Uniós prioritások?
A Brexit az EU kudarca
Brexit: lecke és lehetőség a fejlődéshez

2018. 06. 17. - 10:00
A menekültválság uniós kezelése ellentmondó véleményeket váltott ki az európai uniós állampolgárokból. Sokan úgy gondolják, hogy egy félrekezelt válság következtében az EU maga alatt vágja a fát teret adva ezzel a populista hangok megerősödésének, míg mások szerint a jelenlegi EU-s politika számos pozitívumot tartogat.
Az unió nem föderáció
Accept the challenge!

2018. 06. 09. - 00:30
Az eutanázia engedélyezése vagy elutasítása évszázadokra visszamenő vita tárgya, gyarapítva ezzel a társadalmi tabuk sorát. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a „kegyes halál” egy alapvető emberi jog, míg mások egyenesen bűnként tekintenek a beteg halálba segítésére.
Élni és halni hagyni: igen a választás szabadságára
Accept the challenge!

2018. 06. 02. - 00:00
Az EU minden tagállama köteles a szervezet demokratikus elveit követni. Mi történik akkor, ha nem így tesznek? Kizárással kell-e büntetni a szabályszegő államokat?
Kizárás: szükséges lépés az unió hitelességének megóvásáért
Kizárás: a szolidaritás alapelvének ellentmondó döntés

2018. 05. 30. - 13:40
A Brexit, a migrációs válság és a növekvő terrorveszély előtérbe helyezte az Európai Unió jövőjéről folytatott vitákat. Nemzetállam vagy föderális Európa? Valahogy mindig erre az alapvető kérdésre lyukadunk ki. Néhány érv pro és kontra.
A föderális Európa előnyei
Őrizzük meg a szuverén nemzetállamok Európáját!

2018. 05. 27. - 19:00
A mainstream média nagy részének a milliárdos Donald Trump elnökké választása az amerikai demokrácia végét hozta magával. De mit is jelent ez pontosan? Kivitelezhetetlennek tartott politikai programja tényleg veszélyezteti a demokratikus amerikai értékrendszert? E kérdéseket járja körül két diák, Jean-Baptiste Hubert és Nikita Alaverdyan.
Donald Trump: küzdelem a demokráciáért?
Egy demokráciaellenes elnökség igazi veszélye